خبر: “مدنی زاده وزیر اقتصاد از آغاز فعالیت بورس کالا و انرژی از روز شنبه ۳۱ خرداد خبر داد.همچنین تسویه خرید و فروشهای این بورسها بدون وقفه ادامه خواهد یافت. پوشش بیمهای ریسکهای جدید در شرایط بحرانی فراهم میشود.”
بورس کالا که به بهانه های مختلف ایجاد شد یکی از عوامل ایجاد تورم و گرانی در بازار و خیانت نظام سرمایه داری به اقشار ضعیف جامعهست. دو عامل در ایران علت اصلی گرانی فزاینده است: اولی شناورسازی نرخ ارز دومی جهانی سازی قیمتها
اوضاع را طوری کردند که با بالا رفتن قیمت نفت نمیدانیم باید خوشحال باشیم یا ناراحت. چرا که قیمت نفت و گاز و فرآورده های پالایشی و پتروشیمی تماما جهانی سازی و دلاری سازی شده و همین عامل اصلی گرانیست. با این حساب وقتی قیمت جهانی نفت بالا میرود تمام این مواد ایرانی در بورس کالا گرانتر میشود و مردم و تولیدکنندگان متضرر میشوند.
حالا چرا این بحث به ظاهر بی ربط را در این زمان حساس جنگی مطرح کردم؟ با توجه به توضیحات کلی بالا باید در نظر داشت با بستن تنگه هرمز، طبیعتا قیمت جهانی نفت جهش پیدا خواهد کرد و با توجه به اصل جهانی یازی قیمت نفت، دولت و تولیدکنندگان و مردم متضرر اقتصادی این تصمیم کاملا درست به لحاظ امنیتی و نظامی در این برهه از زمان خواهند بود.
اینکه بارها در مورد لزوم دلارزدایی از اقتصاد صحبت کردیم از دلائلش همین است که این روزها ملموستر خواهد شد و تصمیم گیری را سخت خواهد کرد. به همین سادگی با دلاری سازی اقتصاد، نفت را که یک مزیت ملی بود، تبدیل به اهرم برای دشمن کردیم و از طرفی تنگه هرمز که مزیتی ژئوپلتیک است را به اهرمی اقتصادی علیه خودمان مبدل ساختیم.
بعضی دوستان تحلیل از تنگه هرمز خواسته بودن مترصد یکفرصت بودم که از منظر اقتصادی بررسی کنیم که بورس کالا این بهانه رو به ما داد. در انتها اینم بگم بستن تنگه هرمز باعث فلج شدن اقتصاد آمریکا و اروپا هم خواهد شد اما ایران هم متضرر اینماجرا خواهد بود که البته میتونست با توجه کردن به منویات مقام معظم رهبری در باب اقتصاد مقاومتی و تاکید ایشون برای بالابردن ارزش پول ملی که لازمه اینکار دلارزدایی از اقتصاد هست، جلوی این ضرر اقتصادی رو بگیریم. هر وقت به حرف و توصیه و اوامر ایشون گوش نکردیم ضرر کردیم.