فرزین اعلام کرد که با راهاندازی این سامانه، پیشبینی میشود تا سال آینده حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار در این بازار معامله شود، که این مقدار بر اساس معاملات سال گذشته ۶۵ میلیارد دلار در بازار نیما است.
آنطور که «ایرنا» به نقل از بانک مرکزی گزارش داده است، رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه تاکید کرد که هدف اصلی این سامانه تأمین نیازهای ارزی کشور با نرخی شفاف و کارا است، به گونهای که رانت و سود دلالان از بین میرود و بازار ارز به یک بازار واقعی با عرضه و تقاضای مناسب تبدیل میشود.
او همچنین اعلام کرد که این سیستم به هدف ایجاد ثبات اقتصادی و کاهش نوسانات نرخ ارز در بازارهای مختلف کمک خواهد کرد.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت ایجاد ثبات اقتصادی در بازار های مختلف گفت: هنگامی که ثبات اقتصادی اتفاق میافتد، همه از آن منتفع میشوند. فعالان اقتصادی کشور از بیثباتیها و غیرقابل پیشبینی بودن نرخها آسیب میبینند. در این باره ما به عنوان بانک مرکزی موظفیم شرایطی را برای قابل پیشبینی شدن نرخها فراهم آوریم و بتوانیم ثبات اقتصادی را با وجود شوکهای سیاسی و امنیتی برقرار کنیم. البته در این مسیر همراهی و کمک فعالان اقتصادی بسیار تعیینکننده است.
رئیس هیأت عالی بانک مرکزی تاکید کرد: یک بازار قاعدهمند، به ثبات اقتصادی بیش از دستوری بودن نرخها که برای برخی صنایع غیرقابل قبول است، کمک میکند. لذا به همراهی و همکاری فعالان اقتصادی نیازمندیم و امیدواریم با شکلگیری این بازار به نیازهای صنعت پتروشیمی نیز پاسخ داده شود. چراکه بخش عمده منابع ارزی و پسانداز کشور به صنعت پتروشیمی اختصاص یافته و هماکنون به صنعتی بالغ و تأثیرگذار در اقتصاد کشور تبدیل شده است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نرخ تلگرامی دلار اظهار داشت: کانال بنبست که از ۹ صبح برای همه صرافیهایی ایران نرخ دلار تعیین میکند در آمریکا ثبت شده و همه سرورهای آن هم در آمریکا است.
محمدرضا فرزین تاکید کرد: هیچ معاملهای صبح انجام نمیشود این سایت نرخ میگذارد و تمام صرافیها در ایران از آن نرخ میگیرند. کانالی ایجاد کردهاند و با آن جهتدهی و سیگنالدهی میکنند و علامت غیرواقعی به بازار ما میدهند.
در این راستا، فرزین از برنامه برای راهاندازی بازار فوروارد و اوراق ارزی در مرکز مبادله ارز و طلا خبر داد، که هدف آن تأمین مالی صنایع با وجود شرایط تحریم است. در حال حاضر، پتروشیمیها نیز در عرضه ارز خود در سامانه ارز تجاری مشارکت دارند و از آغاز فعالیت این بازار، ۵۱۶ میلیون دلار ارز توسط پتروشیمیها فروخته شده است.
همچنین، احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران، از افزایش ۷ درصدی صادرات و ۱۲ درصدی ارزش محصولات پتروشیمی در ۸ ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که پتروشیمیها تا کنون ۷ میلیارد و ۱۴۴ میلیون دلار ارز در سامانه نیما فروختهاند.
هیچ دیدگاهی ثبت نشده است